Du er her: Forsiden >> Links

Square Dance Links:


Convention:

Det 29. Dansk Square Dance Convention hang lidt i en tynd tråd, da Sjælland 'faldt fra'; men Sydjysk sprang til (igen), så convention finder sted i Vamdrup v. Kolding den 5.-7.juni 2020. Formentligt med lidt hjælp fra andre klubber!
Se mere på:conv.dk/2020

Det 25. Dansk Square Dance Convention hang i en tynd tråd, for ingen klubber havde meldt sig som arrangør   - men convention kan jo ikke bare aflyses! Det lykkedes at finde egnede lokaler i Horsens, så Join Hands var formelt vært for arrangementet sammen med DAASDC-bestyrelsen - samt hjælp fra en lang række klubber landet over!
Convention fandt sted 24.-26. juni 2016 i Horsens, og der var selvfølgelig booket 5 fremragende callere, som var med til at gøre det til en vældig fest med 414 glade deltagere!
Se mere på:conv.dk/2016

Det 24. Dansk Square Dance Convention fandt sted den 12.-14. juni 2015 i NKK-Hallen, Niverødvej 38, 2990 Nivå ('tema ?'). Convention blev arrangeret af Fredensborg Square Dance Club, og 408 dansere tog del i det flotte arrangement!
Se mere på:www.dc2015.dk

Det 21. Dansk Square Dance Convention fandt sted 8.-10. juni 2012 ('Dans uden grænser') - ligesom det 20. i 2011 ('Back to The Old Days') - i Kolding kommune og i de flotte faciliteter i Arena Syd, Vamdrup!
Se billeder mm. via www.dc2012.dk og www.dc2011.dk når de pgl. sites genopstår på anden adresse i løbet af vinteren 2019/2020Danske organisationer mm:

Square Dance Danmark / DAASDC - Danish Association of American Square Dance Clubs (landsforbundet) med oplysninger om og links til: arrangementer, foreninger, udenlandske landssammenslutninger, callere, calls m.m.m.:
www.SquareDanceDanmark.dk
Forbundet udgiver medlemsbladet 'Square Dance Highlights' -
en PDF-udgave findes herDGI - Danske Gymnastik- og Idræftsforeninger, hvor foreningen er organiseret under region Sydøstjylland (dans og musik):
www.dgi.dk
DGI udgiver bl.a. medlemsbladet 'Udspil' (ultimo hver måned (undtagen juli), som formænd, kasserere og instruktører får tilsendt - men alle opfordres til at læse med her:
DGI Udspil


CSD - Callers' Society Denmark - sammenslutningen af square dance callere (undervisere) i Danmark:
www.csd-denmark.dk

5-Klub samarbejdet var et formaliseret samarbejde mellem 5 klubber, hvor den primære fælles aktivitet har været den årlige 5-Klubdans, som normalt fandt sted i maj måned - arrangeret på skift af følgende klubber:
Bredballe Square Dancers - Fyn Square Dance Club - Join Hands -
Sydjysk Square Dance Kolding - Wild West Square Dance
På grund af det vigende antal deltagere i arrangementerne blev det i 2009 besluttet, at 5-Klubdansen skulle stilles i bero indtil videre - og den foreløbigt sidste dans fandt derfor sted 3.okt. 2009 i Fourfeldtskolen i Esbjerg...Netopnu - Kulturarrangementer, foreninger m.v. i vort lokalområde:
www.netopnu.dk
Kultunaut - Den elektroniske kulturguide:
Kultunaut.dk


Animationer:

Modern Square Dance er sammensat af en lang række enkeltbegreber, og nogle har gjort en stor indsats for at visualisere bevægelserne, så det bliver lidt nemmere for os dansere at huske det indlærte.
Det er gjort meget forskelligt ud af grafikken, antallet af begreber er meget varierende, ligesom tempoet sjældent kan ændres - men siderne vidner alle om en fascination af og kærlighed til squaredans.

Måske den bedste og mest omfattende samling er lavet af den californiske klub Tamtwirlers, som kalder deres animationer (på engelsk: animations) for "TAMinations" (Mainstream-C3A):
www.tamtwirlers.org/tamination

Blandt de første på nettet med "Animated Square Dance" var en japansk pige, Noriko Takahashi :
Have Fun Square Dancing!

Jim Penrod (fra Californien, tidligere caller), havde en samling animationer (Mainstream-A1); men mest relevant er nu hans tips til indlæring:
newsquaremusic.com/penrod

Mr. Hiroshi Yaoko fra Japan Square Dance Association / Tokyo Square Dance Club har lavet nogle meget livagtige animationer af Basic-MS-Plus:
Animated Square Dance Text

Webmaster Volker Benecken i den tyske klub Open Squares fra Osterholz-Scharmbeck (Bremen) har ligeledes meget flotte animationer (set ovenfra) med Basic-MS-Plus-A1:
Open Squares Figuren / Movements

Klubben Saddlebrook Squares i Tucson, Arizona, har indspillet en række instruktionsvideoer - ikke animationer, men med rigtige mennesker! - med begreberne fra Basic-MS-Plus, og de kan ses online her:
Video Square Dance Lessons Online


Internationalt:

Square dance i vore nabolande:

det svenske landsforbund - Svenska Squaredansförbundet:
Swedish Association of American Square Dance Clubs (SAASDC)
Squaredance-events i Nordtyskland:
www.square-dancer.net
Squaredance-events i Tyskland iøvrigt (via det europæiske forbund):
www.eaasdc.eu - events.htm
Endnu en tysk oversigt - links til klubber:
www.sdinfo.de/links.htmAmerikansk side med masser af squaredance information:
Western Square Dancing - DOSADO.COM

En amerikanske caller, Vic Ceder, vedligeholder (bla.) en oversigt over en klubber og callere o.m.m. rundt omkring i hele verden:
www.ceder.net/clubdbSquare Dance nyheder fra den store (Google)verden:Udstyr:

Udstyr er i modern square dance et kapitel for sig! Her vil efterhånden komme links til de squaredance-shops, som på en eller anden vis har været (eller skal) på besøg hos Sydjysk...

squaredance-friends.de i Kiel, hvor Gundi Reklies har en online shop med squaredance udstyr og meget andet spændende

SD Clothing v/Bennie Bojer - tlf/fax: 46787310

Rosas Square Dance Shop v/Rosa Schoennagel, Hamburg - tlf: +49 (0)40-5583220

La Petite Provence på Houens Odde Gaard, hvor Vivi Berg Viuff primært sælger traditionsrigt provencalsk håndværk - men altså også squaredance relateret tøj:

Texas Square DJO Ringsted - tlf. 57640018 / 21900696

Cowboyz & Angels v/E.C.A. Jensen, Billund - tlf: 75354180Players:

Muligheden for at styre musikken - beat, pitch, loops etc - er en nødvendighed for calleren, og der findes adskillige specielle PC-programmer til formålet - de fleste udviklet af en, der selv er caller!
Der findes både freeware- og kommercielle programmer - heriblandt følgende:

Dave Wilson's SQMP3Gold - et af de mest udbredte programmer i square dance verdenen

Poul Erik Sørensens Pouls MP3 Player - et godt dansk bud på et program

Thomas Bernheds SqView - et svensk bud på et program

Hanhurst's Music Review's Digital Music Magician (DMM) - et meget omfattende program

David Goebel's Callers Caddy - et tysk bud på et program (anvender også WinAmp)

Clark Godfrey's DanceMaster - egentligt designet til round dance; men udfordringen er den samme, så programmet er også anvendeligt til square dance

Martin Rohrbach's ClogAmp - som navnet antyder: designet til clogging; men er også anvendeligt til square dance (er nu et SourceForge projekt)

Vic Ceder's Ceder Square Dance System (CSDS) - mere til styring af koreografien; men også afspilning (via WinAmp eller MS Media Player)

Vic Ceder har også lavet et Square Rotation program - til dynamisk fordeling af dansere i forskellige squares


Et par andre eksempler på programmer til at designe/kontrollere koreografien med:

Callarama - "a Panorama of Square Dance Calls" - animeret (3D)

WinHash - af Lorenz Kuhlee (forhandles af Dosado.com)

Caller's Angel - af Bill Faught (forhandles af Hilton Audio - Link virker ikke! Udgået?)

Sd - "a Square Dance Caller's Helper"(public domain)

SDIA - "a system for SD diagrams typesetting"(freeware)
Sydjysk Square Dance Kolding
Formand: Henning J Thomsen - Polluxvænget 13, 7000 Fredericia
Telefon: 2560 9848 - email: sydjysk@squaredancedanmark.dk
( )